Arama
Arama Sonuçları
1999-2008 arası için kademeli emeklilik torba yasada
Milyonlarca kişi ‘1999 sonrası kademeli emeklilik çıkacak mı?’ diye merak ederken çalışma ve emeklilik hayatına ilişkin yeni adım atılıyor.
Memur zammı yüzde 50’ye yaklaşacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emeklisinin maaşlarında yılbaşında yapılacak artışın yüzde 50'ye yaklaşacağını söyledi. Işıkhan, emekli maaşlarına yönelik çalışmaların da sürdüğünü vurguladı.
KESK: ‘Toplu sözleşme ve grev haktır, vazgeçilemez’
KESK Kastamonu Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fikret Tufanyazıcı, memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiren toplu sözleşme sürecine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Toplu sözleşmede uzlaşma çıkmadı!
Memur ve memur emeklilerinin 2024 ve 2025'teki zam oranında uzlaşma sağlanamazken, taraflar 11 hizmet kolunun tamamında anlaşma sağladı.
"Alın terini kimseye heba ettirmeyeceğiz"
Kamu Konfederasyonları Platformu, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kamu toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili açıklama yaptı. 24 Ağustos'ta iş bırakacaklarını açıklayan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi Ahmet Tevfik Bal; "Emeğin onurundan yana taraf olan kamu konfederasyonları olarak gücümüzü ve aklımızı birleştirerek kamu emekçisine sefaleti reva görenlere, karşı ülke genelinde 1 günlük iş bırakıyoruz. Memurun ve memur emeklisinin alın terini kimseye heba ettirmeyeceğiz" dedi.
3600 ek göstergede yeni çalışmalar yolda
1’inci dereceye yükselen memurların 30 yıllık hizmet süresini doldurdukları takdirde emeklilik maaşlarına en az 4 bin 500 lira, emeklilik ikramiyelerine ise en az 150 bin liralık bir yansıma olacak.
SGK yetkilisi açıkladı: Emekli maaşları en az 4500 lira artacak
3600 ek gösterge düzenlemesi en erken 15 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe gireceğini söyleyen Sosyal Güvenlik Kurumu Başuzmanı İsa Karakaş, “3600 ek gösterge ile emeklilik maaşlarına 4 bin 500 liralık yansıma olacak” dedi.
Memur ve memur emeklisine yeni zam teklifi belirlendi
Hükümetin memur ve memur emeklisine yönelik ikinci zam teklifi belli oldu. Memur ve memur emeklisine yönelik zam hakkında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "2024'ün ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam teklif ediyoruz." dedi.
Eğitim-Sen: İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz
KESK Kastamonu Şubeler Platformu adına açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şube Başkanı Mirati Madak, “İktidarı uyarıyoruz, hayat, TÜİK rakamlarına göre akmıyor” dedi.
Memur maaş zammı için çifte hazırlık...
Bir yandan toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken, bir yandan da kapsamı genişletilerek birinci derecedeki tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi için çalışmalar sürüyor
Kaçakoğlu: Başaracağız, çünkü başka planımız yok!
Devlet memurlarının toplu sözleşme süreci devam ederken, sendikaların da taleplere yönelik açıklama ve girişimleri de sürüyor.
Memur ve memur emeklisinin gözü toplu sözleşmede
Memur ve memur emeklilerini kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri 1 Ağustos itibarıyla başlayacak.
Düğmeye basıldı! Milyonlara erken emeklilik fırsatı
Daha geniş kapsamlı ikinci torba yasa için çalışmalar devam ediyor.
Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam olacak?
Yeni maaşlar Haziran ayı verilerinin de açıklanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon farkına (yüzde 20 civarında bekleniyor) göre belirlenecek.
1999-2008 arası sigorta başlangıcı olanlar dikkat!
Meclis’e getirilecek ikinci torba yasa ise Bağ-Kur prim şartı 9000 günden 7200 güne çekilecek.
Emekliye iyileştirme, memura 3’lü artış!
5 Temmuz’da Haziran ayı enflasyonunun belli olmasının ardından tablo netleşecek.
Memur-Sen'den zam açıklaması: ‘En düşük maaş…’
Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verilen söz Meclis’teki ilk düzenleme olmalı" ifadelerini kullandı.
Asgari ücrette yeni zam tahmini.. En az...
Bayramdan sonra Temmuzun ilk haftasında zamlar netleşecek, asgari ücret için de ilk toplantı yapılacak.
İşte memur ve emeklinin 5 aylık zam farkı
Emekli ve memur Temmuz zammı 2023 için veriler gelmeye devam ediyor.
Memur-Sen'den seçim deklarasyonu
Memur-Sen Konfederasyonundan Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna yönelik "Emekle Yükselen Türkiye İçin İstikrar" başlığıyla deklarasyon yayımlandı.Deklarasyonda, Türkiye'nin son 20 yılda, farklı dönemlerde karşısına çıkan engellere rağmen demokrasinin kurumsallaşması açısından önemli bir mesafe kat ederek vesayet odaklarına karşı aktif bir mücadele verdiği belirtildi.
Polislere müjde
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polislere müjde vererek, "2025 yılı sonu itibarıyla iki şark görevini bir şark görevine düşüreceğiz" dedi.
Maaşlara yüzde 85 zam!
Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerinin ardından 3.5 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisine de müjdeli haberi verdi.
TBMM, en uzun yasama dönemini geride bırakıyor
Cumhuriyet tarihinin en uzun yasama dönemini geride bırakan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 27. Dönem'de toplumun ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemeleri hayata geçirmek için yoğun mesai yaptı.TBMM'de 7 Temmuz 2018'de başlayan 27. Yasama Dönemi, 14 Mayıs'ta sona erecek.
Millet İttifakı, yol haritasını belirledi
Sağlıktan eğitime, yargıdan dış politikaya 2 binin üzerinde maddenin yer aldığı Millet İttifakı’nın ‘Ortak Mutabakat Metni’ açıklandı. Muhalefet liderleri, metni törenle imzaladı.
AK Parti camiası Danışma Meclisi’nde buluştu
AK Parti Merkez İlçe Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı dün Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
“Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz"
Eğitim-İş Sendikası İl Başkanı Ahmet Tevfik Bal ile sendika üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Şube Başkanı Enver Değirmenci ve üyeleri İSE İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranlarına ilişkin olarak açıklama yaptılar. Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi Önder Şahin’de yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan ortak açıklamada; "Milyonlarca yurttaşımızın elinden aldığınız hayat standartlarını ve yıllardır uğradığımız hak kayıplarını iade edene kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
Hürriyetçi Eğitim Sen sahaya indi
Hürriyetçi Eğitim Sen memurların alım gücü için sahaya indi. Hürriyetçi Eğitim-Sen Kastamonu İl Temsilcisi Murat Karaca Cumhuriyet Meydanı’nda konuyla ilgili basın açıklamasında bulundu. Karaca açıklamasında; " Kamu çalışanlarına sunulan haklar, dünya standartlarına ulaştırılıncaya kadar mücadeleye ve iş bırakma dahil her türlü meşru eylemi yapmaya kararlıyız. Haklıyız, durmayacağız, vazgeçmeyeceğiz" dedi.
2022’de Türkiye’de en çok konuşulanlar
Medya takip kurumu Ajans Press, her sene olduğu gibi 2022 yılının en çok konuşulan başlıklarını derledi.
‘Alım gücünün korunmadığı hiçbir zam, zam değildir’
Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şubesi yönetim, denetim ve disiplin kurulları bir araya geldi. Toplantıda konuşan Eğitim Bir Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu; "Alım gücünün korunmadığı hiçbir zam, zam değildir. Bu enflasyonist ortamda altı ayda bir yapılan artışlar, üzerinden üç ay geçmeden eriyor. Biz bunu önlemenin formülünü daha önce de açıkladık. Dedik ki, eşel mobil sistemine geçilmeli, Ocak ayında toplu sözleşmeden kaynaklı maaş zammı ve enflasyon farkı ödemesine ek olarak refah payı artışı gerçekleştirilmeli, gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli, kaşıkla verilen de kepçeyle alınmamalıdır” ifadelerine yer verdi.
Eğitim-Bir-Sen’den Kurucaören Ortaokulu’na ziyaret
Eğitim-Bir-Sen okul ziyaretleri kapsamında Kurucaören Ortaokulu’nda eğitim çalışanları ile bir araya gelerek eğitim ve gündem üzere istişarelerde bulundu.